Eenvoudig je soldeerstift wisselen tijdens het solderen.

Weller WT series Romex

Weller verhoogt de productiviteit en flexibiliteit tijdens het solderen.

Tijdens het solderen komt het maar al te vaak voor dat je naast kleine SMD componenten ook grotere power componenten moet verwisselen tijdens dezelfde reparatie. Hiervoor kun je natuurlijk twee verschillende soldeerstations of soldeertools aanschaffen maar dat is niet altijd gewenst. Dankzij de modernste verwarmingstechniek welke in de Weller soldeerstations en soldeer tools wordt gebruikt is dit ook niet meer nodig.

Weller WTP90

Eenvoudig en snel tegelijkertijd het verwarmingselement en  de soldeerpunt wisselen

WTP 90

Soldeerpunten  onafhankelijk van het verwarmingselement  vervangbaar.

Zeer snelle opwarmtijd biedt meerdere voordelen.

Door de zeer korte opwarmtijd van de soldeerstiften is naast de mogelijkheid de temperatuur van de soldeerstift te verlagen zodra deze in de houder staat, om zo slijtage door inbranden van de gebruikte fluxen tegen te gaan, het ook mogelijk geworden snel een andere soldeerbout aan te koppelen. Doordat deze, na aankoppelen, binnen enkele seconden op de gewenste soldeertemperatuur is. Het nadeel is dat je dan natuurlijk wel meerdere soldeertools en houders paraat moet hebben tijdens je reparatie werkzaamheden.
Veel eenvoudiger is het om alleen de tip te wisselen omdat je dan de vrijheid hebt altijd de beste soldeerpunt voor het desbetreffende soldeer / reparatie werk te kunnen kiezen.
  

Het WTP 90 soldeertool.

Het WTP 90 soldeertool is een “High Performance”, 90W soldeertool, het biedt de laagste gebruikerskosten en de hoogste prestaties wanneer nodig. Het snelle passieve tip wisselsysteem maakt het mogelijk het verwarmingselementen met de soldeerpunt samen eenvoudig en snel te wisselen ook als het soldeertool heet is. Ook is het mogelijk losse soldeer punten te vervangen onafhankelijk van het verwarmingselement waardoor de kosten van soldeerpunten beheersbaar en laag blijven. In het korte filmpje hieronder kunt u zien hoe dat in zijn werk gaat.


Meer informatie kunt u vinden in onze webshop, Romex.nl of door eenvoudig en snel te reageren via onderstaand formulier. Mocht u ons direct willen bellen, kijk dan even op onze contact pagina voor de gegevens.


    (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
    (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


    Romex hi-res-logo-transp

    Print Friendly, PDF & Email

    Comments are closed.