ESD producten en benodigdheden

Romex uw partner voor ESD veilig werken.

ESD producten, benodigdheden en diensten.

Gebruikt U statisch gevoelige apparatuur of componenten? Romex adviseert en levert producten om ESD schade door statische lading, aan elektronica componenten te voorkomen.

Wat is ESD?

ESD is de afkorting voor Electro Static Discharge; elektro statische ontlading in goed Nederlands. Het is de ’tik’ of elektrische schok, die u soms voelt als u de auto uitstapt. Of als u uw collega aanraakt die een wollen trui draagt of de lading die een ballon opneemt en waarmee hij aan het plafond blijft hangen nadat u deze over uw wollen trui heeft bewogen.  Voor elektronische componenten en printplaten vormt ESD een gevaar. De halfgeleider in een IC kan door statische ontlading beschadigen of gaat direct kapot. Gevolgen; explosie, het stilleggen van de handel op EAX beurs of het verbreken van communicatie verbindingen in een ziekenhuis.

Informatieve ESD video,

In de video hieronder wordt dit effect van statische lading en de mogelijke schade, nog een duidelijk uitgelegd. 

ESD veilig werken

Romex levert producten die u helpen om veilig te werken met elektrostatisch gevoelige onderdelen. U kunt hierbij denken aan printplaatverpakkingen, kleding, stoelen, vloeren en gereedschappen. Door u met onze producten te beschermen kunt u probleemloos met ESD gevoelige elektronische componenten werken.

Overzicht van de beschikbare ESD veilige producten

Om snel uw ESD benodigdheden te vinden, klik op bovenstaande afbeelding

 


Romex hi-res-logo-transp

Print Friendly, PDF & Email

Comments are closed.