High Voltage Switch Matrix up to 15kV.

HV-Switch banner

19″ “High voltage switch matrix” schakelt Hoogspanning tot 15kV.

Romex levert al jaren de fastATE testoplossingen van 6TL engineering. Onderdeel van dit modulaire systeem, waarmee u in staat bent om in een zeer korte tijd een compleet flexibel, modulair, herbruikbaar en uitbreidbaar testsysteem te bouwen, is een serie HV Switch Matrixen.

Deze High voltage Switch units zijn beschikbaar voor 5.000V, 10.000V en 15.000V toepassingen in een groot aantal configuraties en daardoor uitermate geschikt voor “Hipot testing”.
Hieronder vindt u de algemene technische specificaties van de diverse modellen.

Technische specificaties
Technische specificatie van de beschikbare HV switch matrixen

Door de 19’’ behuizing zijn de units eenvoudig te integreren in een testrack. Met de schakelmatrix kunnen hoogspanningstesten eenvoudig worden geautomatiseerd en veilig worden uitgevoerd.  Speciaal voor zogenaamde Hipot, doorslag en isolatie -testen aan motoren, transformatoren, kabels, elektronica en andere industriële onderdelen zijn de schakelmatrixen een ideale oplossing.

softpaneel
Phi6 software wordt meegeleverd. (click op de afbeelding om deze te vergroten)

Alle versies worden net als alle andere fastATE modules van 6TL verbonden met de canbus. Hierdoor is de bedrading eenvoudig, betrouwbaar en “clean” waardoor uw testsysteem overzichtelijk blijft. Via dezelfde canbus kabel worden de modules ook voorzien de benodigde 24V voedingsspanning. In het geval u de HV schakelunit als zelfstandige switch wenst te gebruiken is optioneel een 24V voedingsmodule in te bouwen. De besturing van de relais vindt plaats via directe canbus instructies of via een PC met canbus interface en Labview of Teststand software. Gebruikt u een andere testssoftware dan levert 6TL hiervoor de benodigde de DLL’s zodat u zelf eenvoudig de interface kunt ontwikkelen en in uw applicatie kunt integreren. Iedere unit wordt geleverd met zogenaamde Phi6 explorer software waarmee de unit handmatig kan worden bediend en getest. ook is het hiermee mogelijk de labels van de verschillende functies aan te passen zodat deze beter aansluiten bij uw applicatie.

HV-Switching
Schakelschema HV oplossingen van 6TL (Klik om de afbeelding te vergroten)

Alle units beschikken over een “normally closed” NC relaiscontact welke via een hoogspanningsweerstand de ingangsspanning kortsluit om zo de, tijdens de “hipottest” opgebouwde statische elektriciteit, af te voeren.

De gebruikte relais zijn in drie uitvoeringen beschikbaar, voor 5kV (A versie), 10kV (B versie) en de 15kV (C versie). De schakeluitvoeringen en bijbehorende inbouwhoogte in (U)nits, bestaan uit 1×4 (1U), 2×4 (1U), 1×8 (1U), 2×8 (1U), 2×16 (2U), 2×24 (3U), 2×32 (4U) en 2×46 (5U). 

Download hier de HV-Switch overzichtsbrochure

beschikbare HV units
Klik eventueel op de afbeelding om deze te vergroten.

Hierboven een overzichtstabel van de beschikbare modellen en uitvoeringen.

HV switch matrix
HV Switch Matrix (klik op de afbeelding om deze te vergroten)

Er is ook een zogenaamde “splitter” leverbaar waarmee een ingangsspanningsbron twee HV schakelmatrixen kan voeden. Natuurlijk levert Romex ook de bijbehorende aansluitkabels in diverse lengtes. Met een open einde of met een door u gewenste connector.

Bent u geïnteresseerd in deze oplossingen van 6TL neem dan contact met ons op of gebruik het reactieformulier op deze pagina, recht onder. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. meer over fastATE en wat er allemaal mee mogelijk is kunt u vinden door op een van onderstaande knoppen te drukken.

Meer informatie over test systemen in het algemeen         Meer over fastATE testoplossingen.


  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


  Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.