Romex B.V. 
Remmerden 5,
Tel: +31-(0)317-398787 
E-Mail ; info@romex.nl 
Website ; www.Romex.nl

In deze nieuwsbrief 
1) Romex ontwikkeld testsysteem voor de Virtuele Memo
2) De nieuwe Weller WXR-3 de alleskunner
3) Nieuw
fastATE YAV90070 programmeerbare voedingsmodule

September  2014

De 6TL-08 Basic test Virtual Memo Gadget.

Nieuwe producten tijdens de WOTS

Romex ontwikkeld testsysteem voor de Virtuele Memo.

Een groep bedrijven actief in de ontwikkeling, toelevering, assemblage, fabricage en het testen van elektronica heeft voor het WOTS evenement een gadget ontwikkeld welke aan een groot aantal geregistreerde bezoekers, na inschrijving, gratis zal worden verstrekt.

Op dit moment is de montage van de onderdelen op de printplaat van het virtuele memo, in volle gang. Voordat echter het volledig geassembleerde printje in zijn behuizing kan worden geplaatst zal deze eerst zorgvuldig worden getest.

Dit testen gebeurd op een 6TL-08 functioneel testsysteem geleverd door de firma Romex BV.
Om het gadget te kunnen testen is het noodzakelijk dat er een goed contact wordt gemaakt tussen de te meten posities op de printplaat en de uiteindelijke meetelektronica.

Romex werkt hiervoor samen met de firma MG-Products welke voor deze gelegenheid een zogenaamde testfixture in cassettevorm heeft ontwikkeld. Doordat het hier een cassette betreft zijn de kosten voor het ontwikkelen van een nieuwe testfixture of testmal, zoals deze cassettes ook wel worden genoemd, eenvoudig en tegen relatief lage kosten te realiseren. Door gebruik te maken van de door Romex geleverde testpennen en patchcords (kant en klare kabeltjes) om de verbinding te maken met de in de 6TL-08 functionele tester aanwezige Mass Interconnect Interface van VPC wordt uiteindelijk een zeer betrouwbare verbinding gerealiseerd tussen de contacten op de print en de in het testsysteem aanwezige meetelektronica.

De gebruikte uitvoering van de 6TL-08  is de 6TL-08 Basic. Deze is speciaal ontwikkeld als basis testsysteem voor bedrijven welke de stap willen zetten van met de hand meten met een zogenaamde DMM (Digitale Multi Meter) naar het automatisch meten van grootheden als spanning, stroom, frequentie, weerstand, capaciteit, inductie, etc. etc. Om het automatiseren relatief goedkoop en eenvoudig te houden is het mogelijk de 6TL-08 te leveren met MSES software. Deze op Microsoft Excel gebaseerde test sequencer maakt het programmeren snel, goedkoop en uiterst simpel.

Voor het uiteindelijk meten en aansturen van het gadget is gebruik gemaakt van de door 6TL ontwikkelde YAV90MMU. Deze meetkaart met matrix kan via MSES en een LAN verbinding worden geprogrammeerd. Deze kaart beschikt tevens over een zogenaamde LAN2CAN gateway waardoor het meetsysteem eenvoudig kan worden uitgebreid met andere YAV- schakel of meetkaarten van 6TL. Zo blijft het systeem flexibele en is het eenvoudig uit te breiden of aan te passen naar nieuw te testen producten.

Omdat het Virtuele Memo Gadget geprogrammeerd diende te worden en ook beschikt over Bluetooth communicatie moest dit natuurlijk ook getest te worden. Dit is echter vanuit de MSES software wel mogelijk maar bleek uiteindelijk te complex. Hierdoor is In de uiteindelijke testoplossing welke Romex voor de virtuele memo heeft ontwikkeld gekozen voor een veel krachtigere programmeeromgeving.

Omdat alle YAVModules van 6TL net zo gemakkelijk via andere programmeeromgevingen kunnen worden aangestuurd werd bij de ontwikkeling van deze virtuele memo testapplicatie gebruik gemaakt van LabView en TestStand van National Instruments. Waarbij LabView werd gebruikt voor de zogenaamde Phi6 operator interface, de gebruikersomgeving waarin de operator alle voor de test relevante informatie terug kan vinden. TestStand werd gebruikt om de verschillende testen te ontwikkelen en de uiteindelijke testsequence die na het plaatsen van de te testen Gadget in de tester automatisch wordt gestart en die vooraf, na het automatisch herkennen van de testcassette wordt geladen in de gebruikersomgeving Phi6.

In de testsequence worden onder andere de functie van het aanraakcontact getest, alle Led’s en de aansturing ervan, de Bluetooth functionaliteit en wordt tevens de benodigde firmware in de controller van de virtuele memo geprogrammeerd en geverifieerd gedurende dezelfde testsequence. De gehele test, inclusief programmeren, duurt ongeveer 43 seconden. Dus als u zich heeft geregistreerd en straks een virtuele memo komt ophalen dan kunt u er zeker van zijn dat deze ook goed functioneert.

Tijdens de WOTS kunt u de tester ook live aan het werk zien en meer over het 6TL-08 testsysteem te weten komen op de Romex  stand 9B060.
Documentatie over het gebruikte 6TL-08 testsysteem kunt u hier downloaden.

Hoe dit alles in zijn werk gaat hebben we in een korte video samengevat, deze kunt u bekijken op Youtube door het volgen van deze link http://goo.gl/c3rKMP


Registreer je hier gratis voor een beursbezoek.
Registreer je gratis voor een beursbezoek, klik op de afbeelding hierboven


Het nieuwe WXR 3 Rework Station is ontworpen om alle taken met betrekking tot het solderen en desolderen van conventionele componenten en het desolderen met gebruik van warme lucht voor SMD componenten in uw productie /reparatie proces te vervullen. En dat allemaal in één compact apparaat. Met dit multifunctionele station biedt Romex een toestel voor alle soldeer- en desoldeer- werkzaamheden in een compacte unit met een hoge kostenefficiëntie ten opzichte van losse units.

 De nieuwe WXR 3 kan alles,  maar dan beter!

Als lid van de Weller WX familie, biedt het station volledige compatibiliteit met alle beschikbare en beproefde WX gereedschappen en alle essentiële traceerbaarheid functies. De WXR 3 biedt plaats aan drie verschillende soldeer- of desoldeer- gereedschappen en heeft een hoog uitgangsvermogen van maar liefs 600 watt. Dit is niet alleen meer dan welke ander reparatie station dan ook op dit moment in de markt, maar tevens meer dan genoeg om alle werkzaamheden snel, nauwkeuring en zorgvuldig te kunnen uitvoeren. Het intelligente power management systeem regelt automatisch de temperatuur van de afzonderlijke gereedschappen en bespaart zo dus een enorme hoeveelheid energie. De multifunctionele USB-poort zorgt voor een snelle, eenvoudige en flexibele configuratie. De WRX 3 heeft standaard alle gebruiksvriendelijke functies die u mag verwachten van Weller producten: back-light grafisch display, meertalig navigatie menu en operationeel statusdisplay.

Een ruime selectie van aansluitbare gereedschappen, zoals soldeerbouten, voorverwarmingsplaten, desoldeergereedschap of soldeer baden, laat niets te wensen over. Door de geïntegreerde vacuüm- en luchtpomp is het WXR 3 station niet afhankelijk van een externe persluchtvoorziening.

Kortom een fantastisch nieuw systeem van Weller voor een ieder die kwalitatieve reparatie van elektronica hoog in het vaandel heeft. De WXR 3 is verkrijgbaar bij Romex BV en kan direct worden besteld in onze webshop, Een video van het product kunt u hier bekijken.

Een brochure van de nieuwe WXR 3 kunt u hier downloaden.           Bent u geïnteresseerd kijk dan ook in onze webshop


The fastATE YAV90070 is de laatste nieuwe toevoeging aan het 6TL modulaire fastATE concept.

Doordat dit programmeerbare voedingsmoduul direct in de VPC 90 series Mass interconnect Interface gemonteerd kan worden zijn de voedingsspanningen direct aan de interface beschikbaar zonder extra kabels. Dit maakt integratie snel en eenvoudig en spaart veel ruimte.
Ingebouwd in de YAV90070 is een voorziening waarmee u veilig de UUT (Unit Under Test) van spanning kan voorzien. In het geval van een sluiting op de UUT (Spanning blijft laag) zal direct de voeding weer worden afgeschakeld en een storingsindicatie volgen. Dit is een proces van enkele milliseconden. 
Daarnaast beschikt de YAV90070 ook over twee aansluiting aan de interface zijde waarop loads of extra externe voedingen kunnen worden aangesloten en onder programma controle kunnen worden aan of afgeschakeld. Een aanwezige shunt zorgt ervoor dat ook hierbij eenvoudig de stroom opname bewaakt en gemeten kan worden.  Er zijn twee programmeerbare uitgangen beschikbaar van 5-20 V 6A welke tevens in serie kunnen worden geschakeld tot één kanaal van 5-40V of in serie tot 12Ampère. Een derde kanaal biedt een programmeerbare uitgang van 1,5 tot 6V, 6A.

Download hier meer informatie.


6TL FastATE technology enable test system engineers to build up their ATE test system  up to 70% faster .

Zoekt u brochures over dit onderwerp kijk dan op www.testprobes.nl onder "documentatie download"

Wie is Romex B.V.

Romex B.V.
is een gespecialiseerde distributeur van test- en meetapparatuur voor elektronica, soldeer en reparatie hulpmiddelen, ESD en Cleanroom materialen en kleding van internationale topmerken als Weller, Bata, Everett Charles, Henkel, Loctite, Multicore, Virginia Panel Corporation, Excelite, vapextech, 6TL Engineering en andere.  
Wij verzorgen succesvolle standaard en maatwerk oplossingen, door tijdens het volledige traject ondersteuning en support te bieden vanaf de aanvraag tot de levering en installatie.
                    Bekijk ook onze introductievideo.

Als u informatie van Romex BV niet langer wenst te ontvangen laat u ons dit dan weten door u hier af te melden!!!!

Copyright 2014 Romex BV. All Rights Reserved.     More information on www.romex.nl