Wiha, Ergonomische effectiviteit bevestigd!

Wiha bekroond met AGR-zegel voor handgreepconcept.

Wiha Gereedschappen

Wiha, gezond gereedschap.

Als eerste gereedschapfabrikant ter wereld ontvangt Wiha een zegel dat de effectiviteit en het nut van haar ergonomische schroevendraaier-handgreepmaatconcept en Inomic-tangenconcept bevestigt. De onderscheiding uit handen van de AGR (Aktion Gesunder Rücken e.V. (Vereniging Actie Gezonde Rug)) ontvangt de gereedschapfabrikant na een reeks uitgebreide testen
door artsen en therapeuten, die het handgreepconcept nauwgezet onder de loep hebben genomen.

Wiha Werkzeuge GmbH, een van de toonaangevende fabrikanten van handgereedschap en in 2014 onderscheiden met de MX ward als ‘Beste MKB-bedrijf van Duitsland’, zet al lang vol in op een ergonomisch handgreepmaatconcept, dat bij alle schroefgereedschappen van de series SoftFinish, SoftFinish electric, SoftFinish ESD en MicroFinish wordt toegepast. Het is erop
gericht het voor de gebruiker mogelijk te maken gemakkelijker, langer en vooral pijnvrij te werken. Dit concept is nu ook door de AGR met het AGR-kwaliteitszegel onderscheiden.

Optimaal aan de hand aangepaste kleine handgrepen.

De AGR zet zich al jaren in voor onderzoek naar het voorkomen van rugklachten en adviseert producten die klachten aan het bewegingsapparaat en de rug kunnen voorkomen. Wegens de strenge testcriteria en het toezicht door een onafhankelijke commissie van gevestigde medische experts, geniet het AGR-kwaliteitszegel een hoge mate van acceptatie in de medische wereld.
Onderscheiden producten mogen daardoor worden beschouwd als aanbeveling door medici en therapeuten. Deze testcommissie heeft nu dit zegel toegekend aan Wiha’s ergonomisch handgreepmaatconcept. De onafhankelijke testcommissie was vooral zeer te spreken over de, anders dan bij de meeste standaard handgrepen van gereedschap fabrikanten, optimaal aan de hand aangepaste kleine handgrepen voor precisie en controle en grote handgrepen voor krachtig schroeven. Tevens was de commissie lovend over de in de handgreep geïntegreerde harde en zachte delen. Dit doordachte concept, met vier optimaal aan de betreffende schroefomstandigheden resp. schroefklussen aangepaste handgreepmaten en -lengten van de schroevendraaiers, helpt gebruikers om klachten aan het bewegingsapparaat en pijn in polsen en spieren te verminderen of zelfs helemaal te voorkomen.

“De onderscheiding van ons schroevendraaier-handgreepmaatconcept is het bewijs, dat vakmensen met Wiha gereedschappen
niet alleen efficiënt kunnen werken, maar ook hun gezondheid kunnen ontzien. Juist voor bedrijven en ambachtslieden bieden deze
gereedschappen een enorme meerwaarde, omdat klachten, typische beroepsziekten of zelfs blijvende schade aan polsen, spieren en pezen van de gebruikers wordt voorkomen en daarmee het ziekteverzuim kan worden geminimaliseerd. De optimale krachtoverdracht door de handgrepen, afgestemd op uiteenlopende schroefomstandigheden, zorgt ervoor dat gebruikers hun gezondheid kunnen ontzien en tegelijkertijd zeer efficiënt kunnen werken. Onze formule is eenvoudig: minder kracht, minder pijn en juist meer resultaat en meer gezondheid”, onderstreept Ronny Lindskog, manager Marketing en verkoop Europa van Wiha
Werkzeuge GmbH. Naast het onderscheiden handgreepmaatconcept is ook de tangenontwikkeling Inomic van Wiha met het AGR-zegel onderscheiden. Blijvend spierontziend werken wordt de gebruikers ook hierbij mogelijk gemaakt door de ergonomische ligging in de hand. Voor de handgereedschap fabrikant onderstrepen deze onderscheidingen haar professionaliteit wat betreft gebruikerfocus en kwalitatief hoogstaande ontwikkelingsen innovatieprestaties.

Meer informatie over de producten van Wiha zijn beschikbaar via Romex BV.  Of u vult eenvoudig het reactieformulier onderaan deze pagina in dan nemen wij zo snel als mogelijk contact met u op.    (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
    (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


    Romex hi-res-logo-transp

    Print Friendly, PDF & Email

    Comments are closed.