Efficiënter & sneller testsystemen bouwen met Yavmodules.

YAVModulesWaarom moet Elektronica worden getest?

Elektronica componenten vindt men bijna overal tegenwoordig en met de 4e industriële revolutie (Smart Industrie) en IOT (Internet der dingen) voor de deur, zullen we in de toekomst steeds meer en vaker elektronica tegenkomen in de door ons aangeschafte producten. Het ontwerpen van een testsysteem voor het ICT en/of FCT testen van deze elektronica kan veel efficiënter en dus worden verbetert door de inzet van Yavmodules.

6TL-22
6TL-22 testsysteem met G12 Mass Interconnect Interface .

Het testsysteem.

Deze elektronische modules, printplaten PCB’s (Printed Circuit Boards) worden steeds vaker volledig automatisch geassembleerd en geproduceerd. Dat betekend ook dat steeds vaker volledig automatisch worden getest. Het laatste wat je wilt is dat het onderdeel wat je hebt gefabriceerd niet werkt als het bij de gebruiken is in gebruik wordt genomen. Om dit te voorkomen wordt de meeste elektronica op hun functies getest. Dit functioneel testen wordt vaak op een universeel en volledig automatisch testsysteem gedaan.

Mass Interconnect Interface.

De betere testsystemen zijn allemaal uitgevoerd met een zogenaamde Mass Interconnect Interface tussen de aanwezige meetinstrumenten en de uiteindelijke UUT (Unit Under Test). Deze MIC zorgt ervoor dat bij het veelvuldig wisselen van de te testen UUT’s een optimaal contact tussen de meetinstrumenten en de UUT wordt verkregen en dit gedurende de gehele levensduur van het universele testsysteem. Het is namelijk van groot belang dat deze MIC interface geen invloed uitoefent op de kwaliteit van de metingen die worden verricht.

Functional TestFixture
Functional TestFixture

Testfixture, Testmal of ITA.

Voor iedere UUT wordt een zogenaamde testfixture, pennenbed of testmal gemaakt. Deze voor ieder product unieke fixture is meestal uitsluitend geschikt voor een product eventueel voor meerdere uitvoeringen van hetzelfde product. In deze fixture wordt uiteindelijk het contact met de te testen UUT gemaakt door verende contactpennen die vaak op de daarvoor ontworpen testeilandjes op de UUT contact maken. Afhankelijk van het gekozen systeem gebeurd het aandrukken van de UUT op de verende testpennen mechanisch of via vacuüm.

Functionele Test.

Om er helemaal zeker van te zijn dat de UUT functioneert zoals deze uiteindelijk zou moeten werken in het eindproduct wordt een zogenaamde functionele test uitgevoerd. Tijdens deze test worden alle functies van de UUT getest en gecontroleerd. Vaak is het hierbij ook nodig dat LED’s worden gecontroleerd op de juiste kleur en functioneren. Dit kunnen we eenvoudig automatiseren met de Optomistic Lightprobes (Meer informatie hierover op onze website). Ook is het vaak nodig schakelaars en drukknoppen of touchscreens te controleren op de juiste werking.

Pneumatiek integreren met Yavmodules.

Om een schakelaar of drukknop automatisch en onder controle van het testsysteem te bedienen worden vaak kleine pneumatische cilindertjes gebruikt. Voorzien van een teflon of rubber tip kunnen zij het indrukken van een toets of aanraken van een touchscreen prima simuleren. Het plobleem is vaak dat het nogal wat werk kost om deze cilindertjes in te bouwen en allemaal pneumatisch aan te sluiten. Hiervoor zijn vaak grote aantallen slangetjes, klepjes verdeelblokjes I/O modules etc. noodzakelijk die vervolgens ook nog eens moeten communiceren met de testsoftware.

YAV90PNE
YAV90PNE Pneumatic subsystem (CanBus)

YAV90PNE Pneumatische Switch van 6TL Engineering.

Speciaal hiervoor heeft 6TL engineering een zogenaamde YAVmodule ontwikkeld, de YAV90PNE.
6TL is een pionier op het gebied van modulaire testsystemen. Door deze testers op te bouwen uit intelligente onafhankelijk van elkaar werkende modules kan 6TL ieder gewenste tester samenstellen door gebruikt te maken van steeds dezelfde basismodules, dit unieke systeem is bekend onder de naam fastATE. Het hart van ieder fastATE testsysteem is een VPC (Virginia Panel Corporation) 90 serie MIC (Mass Interconnect Interface). Deze VPC interface zorgt voor de gewenste betrouwbaarheid, modulariteit en flexibiliteit van ieder testsysteem.
De YAV90PNE van 6TL past direct in de 90 serie interface van VPC, de CANBus, communicatie interface, garandeert een minimale bedrading en uiterst betrouwbare communicatie tussen de YAVModules en de tester software, vaak Labview, Flexstand en/of Teststand,  waardoor integratie in een fastATE testoplossing zeer snel en eenvoudig gerealiseerd kan worden. Het feit dat de YAV90PNE onderdeel wordt van de MIC in het testsysteem, zorgt ervoor dat u direct de beschikking heeft over 10 pneumatische kleppen waarmee u pneumatische cilindertjes in uw testfixture kunt aansturen om de beoogde knoppen of het touchscreen volledig automatisch te kunnen testen. De werking en het programmeren van de YAV90PNE is gelijk als die van een Switch of matrix in ieder ander testsysteem. De meegeleverde software zorgt ervoor dat de YAV90PNE eenvoudig en snel geïntegreerd kan worden in uw specifieke testsoftware omgeving.

YAVModules passen direct in de- Mass Interconnect Interface van VPC

YAVmodules voor snelle integratie in test systemen.

De YAV90PNE is onderdeel van een uitgebreide serie YAVmodules waarmee u veel efficiënter en sneller een betrouwbaar testsysteem opzet dan met andere modules. Er zijn switches, matrixen, Digitale en Analoge I/O modules, Power modules, interface modules etc. beschikbaar. Een heel groot voordeel van deze fastATE YAVmodules is het feit dat u geen kabels meer nodig heeft tussen de meetinstrumentatie en de MIC interface hierdoor bespaart u kosten en voorkomt zaken als overspraak, extra weerstand, capaciteit en inducties tussen kabels, en nog veel meer, meer hierover op onze website. YAVmodules zijn speciaal ontwikkeld voor het gebruik in testsystemen met een VPC MIC Interafce. Een overzicht van de beschikbare YAVModules voor ATE’s kunt hier vinden!!

Below video shows the integration of YAVModules in a VPC G12 Mass Interconnect receiver.

 
Meer informatie kunt u vinden in onze webshop, Romex.nl of door eenvoudig en snel te reageren via onderstaand formulier. Mocht u ons direct willen bellen, kijk dan even op onze contact pagina voor de gegevens.


  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


  Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.