VTAC Mass interconnect interface Patchcords

USB-C Patchcord

USB-C Patchcord

Een veel gebruikte interface is tegenwoordig de USB-C interface. Deze interface wordt steeds vaker ook gebruikt als communicatie interface in moderne meetinstrumenten maar ook in steeds meer nieuw ontwikkelde applicaties. Hierdoor was de noodzaak aanwezig om ook een USB-C patchcord toe te voegen aan het bestaande, beschikbare pallet van Mass Interconnect patchcords.

Unwanted cabling
Complexe bekabeling in een VPC G12 MIC.

Mass Interconnect Interface.

Een Mass Interconnect Interface van VPC is haast een vanzelfsprekende toevoeging aan een test rack als betrouwbaarheid en flexibiliteit en modulariteit van belang zijn bij het ontwikkelen van de testapplicatie. 

Om een Mass Interconnect Interface te verbinden met de in het test rack aanwezige meetinstrumenten, voedingen, loads, besturingselektronica etc. is een kabelverbinding tussen deze instrumentatie en de interface een noodzakelijk kwaad. Er zijn wel mogelijkheden deze bekabeling zoveel als mogelijk te verminderen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de 6TL YAVmodules. Maar het is helaas onmogelijk alles “wireless” aan te sluiten en dus is het van het grootste belang dat deze bekabeling niet de specificaties van de in het testsysteem aanwezige instrumentatie beïnvloed.

Bekijk hieronder de video met een voorbeeld van een G12 Mass Interconnect interface oplossing.

Patchcords VTAC OverviewHigh Speed bekabeling.

Door de steeds hogere datasnelheden welke in onze testapplicaties worden gevraagd en het moeten kunnen testen in “real time” wordt er steeds meer gevraagd van deze bekabeling. Als we spreken over USB3, HDMI, FireWire, Gigabit LAN tec. etc. dan is het van belang dat de bekabeling deze hoge datasnelheden volledig en zonder verlies ondersteund.

Virginia Panel, marktleider met zijn hoog innovatieve Mass interconnect interface systemen, heeft hiervoor een zeer betrouwbare oplossing ontworpen onder de naam VTAC.

VTAC oplossingen zijn leverbaar met datasnelheden tot 12Gbps per “matched pair” en dat bij een maak en verbreek cycle van meer dan 1 miljoen cycli, zonder verlies van de signaal integriteit en contact degradatie. Om deze hoge datasnelheid te kunnen garanderen is dit alleen mogelijk met de gepatenteerde VTAC technologie. Voor iedere connectie heeft VPC tooling ontwikkeld welke VPC in staat stelt VTAC pactcord  in de benodigde aantallen te kunnen ontwikkelen die gebruikt kunnen worden als bekabeling tussen high speed instrument interfaces en de Mass interconnect interface.

bekijk hieronder de video voor meer informatie over de VTAC oplossingen;

Download meer info over de VTAC USB-C oplossing.

Voor meer informatie kunt u ons contacteren via onze contactpagina of vul eenvoudig onderstaande reactieformulier in dan zullen wij zo snel als mogelijk met u contact opnemen.

  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."

   


  author: Peter van Oostrom (pvo@romex.nl)Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.