LED Kleur en Intensiteit meten met Optomistic Light Probes.

Automatisch LED kleur en/of intensiteit controleren tijdens test, was nog nooit zo eenvoudig.

Romex BV is exclusief vertegenwoordiger voor de Benelux van Optomistic Products uit Amerika. Deze leverancier is een begrip in de wereld van het testen van LED’s (Light Emitting Diodes). De unieke, gepatenteerde, Optomistic LED sensoren voor het testen van de intensiteit en/of de kleur van nagenoeg alle verkrijgbare vormen en soorten van Led’s. Door een voorraad houdende Europese importeur zijn de producten in bijna alle configuraties snel leverbaar.

LED test integreren in een functionele of In-circuit test fixture.

LED colour detection
Optic probes integrated in a test fixture to test LED’s. (Click to Enlarge)

LED testers worden gebruikt voor het meten van de kleur en/of de intensiteit van een LED in welke vorm dan ook. Deze sensoren zijn beschikbaar in een variëteit aan uitvoeringen en modellen waarvan sommige beperkt tot een enkele taak zoals het meten van één kleur of het controleren op de aan of uit status. De lichtkarakteristieken van de LED worden geanalyseerd door de sensor en het resultaat wordt aangeboden als een meetbare analoge spanning (Voltage) dat vervolgens door de testsoftware kan worden gebruikt voor het bepalen van de kleur, intensiteit en andere nuttige informatie. Naast de analoge uitgangen zijn er ook uitvoeringen leverbaar met een digitale output welke via een USB connector worden uitgelezen.

LED testers kunnen worden gebruikt in zowel functionele (FCT) als In-circuit (ICT) test fixtures. In het geval van ICT fixtures zijn de te testen LED’s meestal op de printplaat gesoldeerd. Fiber-optic probes worden dicht bij de te testen LED geplaatst en verbonden met een sensor. De sensors worden bedraad naar de fixture interface zodat de ICT tester de gemeten waarde kan uitlezen. Door de verschillende fiber optic probe tips kan de LED van boven of vanaf de zijkant worden bekeken en of benaderd.

LED detection probes
Selecteer de gewenste sensor en de gewenste probe. (Klik om te vergroten)

Optomistic Universele lichtprobes bieden een unieke, uit twee delen bestaande oplossing voor het testen van bijna iedere denkbare led applicatie.

U begint met het kiezen van de juiste voorgeprogrammeerde sensor voor het type test en de gewenste output. Vervolgens combineert u deze met een fiber optic probe die het beste past bij de LEDs en de applicatie welke u wenst te meten. De output van de sensor kan analoog zijn (een bepaalde spanning bij een bepaalde kleur), digitaal (op een enkele kleur te testen met een enkele bit, PASS of FAIL output) of serieel digitaal via een USB interface (voor een directe verbinding met de USB poort van uw PC).

Start met het kiezen van de sensor die het beste past bij de test en de gewenste output:

Optiomistic light probe range
Kies de juiste sensor voor uw applicatie (Klik om te vergroten)
Sensor model Beschrijving
Penta Bepalen van de kleur en intensiteit met een analoge output.
Spectra Definieer je eigen kleur en intensiteit met een analoge output.
Spectra USB Test de kleur, golflengte en intensiteit met een seriële digitale output.
Unicolor Één enkele kleur en intensiteit test met een analoge output.
Unicolor Digital Alleen één enkele kleur testen met een digitale output.
Blinx Digital Snelle “on/off” status test van knipperende of continue LED’s.
Ultra High Sensitivity Snelle “on/off'” status test van extreem zwakke LED’s.
Brede en smalle fibers
Brede of smalle probes met de juiste tip.

Na het kiezen van de sensor kiezen we de juiste licht probe:

Nadat er een sensor is geselecteerd die het beste past bij uw test applicatie, moet deze worden uitgebreid met de juiste “fiber optic probe” die het beste past bij de LED karakteristieken en bouwwijze, (dunne fiber en lens, brede fiber en lens, of een brede fiber lens en contact tip). Ook de positie van de LED op de printplaat is bepalend voor de keuze van de probetip, is de LED van boven toegankelijk of moeten we via de zijkant contact maken om de kleur goed te kunnen bepalen. Hoe hoog of hoe laag is de intensiteit, Is de plaatsing nauwkeurig of kan deze variëren in positie of hoogte, allemaal situaties waarmee u rekening dient te houden bij uw keuze van de juiste fiber optic probe.

Select your fiber optic part
Vind de juiste fiber optic probe bij de gekozen sensor (Klik om te vergroten)

 

[button url=”https://www.testprobes.nl/testfixtures-3/optomistic-led-colour-and-intensity-testing-ledcheck/” ][/button]  Klik op de grijze knop voor meer informatie over de beschikbare Optomistic sensoren
[button url=”https://www.testprobes.nl/testfixtures-3/optomistic-led-colour-and-intensity-testing-ledcheck/light-probe-selection-page/” ][/button] Klik op de grijze knop voor meer informatie over de beschikbare fiber optic probes. 
[button url=”https://www.testprobes.nl/downloads/Latest_Optomistic_Products_Catalog_Rom.pdf” ][/button] Klik op de grijze knop en download de laatste catalogus van Optomistic.

Als u vragen heeft of meer informatie wenst te ontvangen kijk dan op onze website of gebruik het contact formulier hieronder of bezoek onze contact pagina.


  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


  Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.