Hoe belangrijk is een goede tester interface?

Een tester interface tussen uw meetelektronica en de UUT (Unit Under Test) is vaak een onderbelicht en onderschat onderwerp tijdens het bouwen en ontwikkelen van een testsysteem.

Mechanische testadaptoren.
Meer informatie over testfixtures.

In ieder testsysteem beschikt over een tester interface welke de verbinding tot stand brengt tussen de meetinstrumenten en datgene dat u ermee wilt testen. Om contact te maken met een printplaat die getest dient te worden na assemblage of voor reparatie wordt vaak gebruik gemaakt van een zogenaamde testmal. In de testmal ook we testfixture genoemd wordt via verende contactpennen (testprobes) contact gemaakt met de testposities op de printplaat. Doordat de printplaat vaak vervuild is of nog flux resten bevat levert het contacteren nog wel eens een probleem op wat natuurlijk een ongewenst effect heeft, fouten worden zo geïntroduceerd die geen fouten zijn waardoor afkeur van goed werkende printplaten optreedt. U kunt hier veel aan verbeteren door uw assemblage proces goed te monitoren en te optimaliseren maar helemaal verdwijnen doet het nooit.

Om uiteindelijk deze verende pennen weer te verbinden met de meetelektronica in de tester kunt u ervoor kiezen dit direct te doen met de meegeleverde verbindingskabels en connectoren. Helaas zijn deze connectoren er niet voor om vele malen te verbinden en te verbreken vaak ontstaat na een 100 tal keer verbinden en verbreken er al af en toe contactproblemen en in combinatie met de mogelijke contactproblemen tussen print en testprobe kan dit veel ergernis en ongewenste problemen veroorzaken.

Mass Interconnect tester Interface
Meer infor over Mass Interconnect Interfaces

Een veel betere oplossing is het installeren van een modulair systeem van VPC (Virginia Panel Corporation). Deze firma is gespecialiseerd in Mass Interconnect systemen en levert contact modules welke minimaal 20.000 keren, zonder signaal verlies, een contact kunnen maken en verbreken. Naast de hoge betrouwbaarheid ontstaat een tweede voordeel. Ongeacht de meetinstrumenten welke u gebruikt in uw testrack,  kunt u toch een standaard interface creëren waarop iedere willekeurige testfixture geplaatst kan worden. De modulaire opbouw van de Mass Interconnect interface zorgt er verder voor dat u eenvoudig kunt uitbreiden en aanpassen. VPC welke door Romex wordt vertegenwoordigd biedt daarnaast vele tools en standaard interconnect oplossingen voor de meest gebruikte instrumentatie. Met een Mass Interconnect interface bouwt u pas echt een betrouwbare tester voor nu en in de toekomst.

[button url=”https://www.testprobes.nl/testsystemen/fastate-test-platforms/testsystemen-gerealiseerd-met-fastate-van-6tl/”]Voorbeelden van testsystemen met een Mass Interconnect interface.[/button]

Mass Interconnect tester interface overzicht
De meest flexibele en betrouwbare verbinding realiseer je met een Mass Interconnect oplossing.

  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


  Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.