Test platform, betaalbaar en professioneel testen.

ECT-Romex-banner

Bent u op zoek naar een professioneel test platform?

Testsystemen of test platform zijn uitermate geschikt voor het op een eenvoudige manier programmeren, testen en verifiëren van een geproduceerde printplaat.

Het is tenslotte uiterst belangrijk dat de print welke u heeft ontwikkeld en heeft geproduceerd 100% goed functioneert en blijft functioneren, hiervoor is een goede test aanpak, strategie, en het juiste test platform van groot belang. Maar Allereerst is hierbij natuurlijk van even zo groot belang dat u uw productie en uw werkplek ESD veilig heeft ingericht en dat vaak onzichtbare beschadigingen door statische elektriciteit liefst volledig worden uitgebannen maar toch op zijn minst zo veel mogelijk voorkomen. Ben u benieuwd of u wel genoeg heeft gedaan om dit binnen uw organisatie te waarborgen, vraag dan Romex om een bedrijfsscan uit te voeren. U kunt hiervoor kijken op www.ESD.nl of direct contact met ons opnemen voor een bezoek.

Nu we zeker weten dat we alles hebben gedaan om te voorkomen dat externe factoren onze elektronica niet heeft beschadigd zijn er natuurlijk nog veel meer stappen tijdens de productie welke voor problemen kunnen zorgen. Denk hierbij aan fout geplaatste componenten, sluitingen, of slechte of geheel niet gesoldeerde verbindingen. ook deze fouten wilt u natuurlijk niet op de print laten zitten zodat ze pas aan het licht komen als de eindgebruiker hem gaat gebruiken. Het is dus zaak te zorgen dat datgene wat u produceert 100% getest is en dus functioneert zoals het bedoeld is.

Pennenbed voor gebruik met een test platform
Plaats de print op de verende pennen

Design for test is erg belangrijk.

Als u een mooie ESD veilige werkplek heeft dan kunt u deze printen natuurlijk allemaal met de hand en met een DVM (Digitale Voltmeter) gaan nameten en controleren. Prima als het om enkele stuks gaat maar als het grotere aantallen gaat dan is dit niet meer verstandig. U kunt dan beter gebruik maken van een geautomatiseerde manier om uw metingen uit te voeren. Het is dan zaak om te zorgen dat u op iedere plek op uw printplaat waar u met uw DVM eerst met de hand een meting verricht nu een contactpen (testprobe) heeft geplaatst. Bij voorkeur plaatst u deze contactposities aan de onderzijde van de Printplaat. Vaak betekent dit dat er bij het ontwerp van de print dus al rekening mee moet worden gehouden dat deze later getest gaat worden, doet u dat niet dan zijn de kosten om dit achteraf alsnog te realiseren in uw tester, veel duurden dan als u er in het begin rekening mee heeft gehouden. (meer over design for test)

Boardclips in gebruik
Boardclips in gebruik

De juiste testadapter & testprobe geeft een betrouwbaar contact.

Deze testpennen (wat is een testprobe of verende testpen kunt u hier bekijken) ofwel testprobes zijn verende contacten welke verbinding maken met ieder punt op uw PCB noodzakelijk om uw print geheel automatisch te kunnen testen.

Vervolgens moet uw printplaat op deze pennen drukken zodat ze goed verbinding maken met de meetpunten op uw printplaat.  Dit kunt u doen op een eenvoudige manier met behulp van clips aan de zijkant van de PCB of beter met een lineair aandruksysteem in een volwaardige testadapter. (Meer over functionele testadapters.)

Nu we een manier hebben gevonden om de print te contacteren moeten we de gebruikte DVM eigenlijk automatisch kunnen verbinden met de verschillende meetposities op de print. Dit gebeurt normaal gesproken met een zogenaamde switch of matrix. Hiermee wordt het mogelijk om met behulp van relais het relatief kostbare meetinstrument te verbinden met meerdere posities op de printplaat om deze zodoende te kunnen testen. De firma 6TL levert hiervoor een perfecte oplossing in de vorm van YAVBoards.

YAVModules passen direct in de- Mass Interconnect Interface van uw test platform
fastATE YAVModules van 6TL

Deze YAVBoards zijn er in vele uitvoeringen geschikt voor zowel het schakelen als het meten van de gewenste signalen. Deze YAVBoars zijn ontwikkeld voor professionele meettoepassingen en in het bijzonder geschikt voor automatische testsystemen. Doordat de YAVBoards beschikken over een echte Mass Interconnect Connector, van VPC (Virginia panel Corporation) of Macpanel aan de voorzijde van het instrument, is de betrouwbaarheid van deze instrumenten enorm. (Meer over Mass Interconnect.)
Ook bij het heel vaak verwisselen van uw te testen producten blijven deze instrumenten betrouwbaar en nauwkeurig functioneren.

YAVBoards zijn onderdeel van het 6TL FastATE concept dit concept is speciaal ontwikkeld voor het snel, betrouwbaar flexibel opzetten van een testopstelling van klein tot volledig geautomatiseerd en in-line. (meer over fastATE)

Een compleet betaalbaar test platform opzetten met YAVBoards.

Speciaal voor dit doel heeft 6TL de YAV90MMU ontwikkeld. Dit is een YAVModules met zijn eigen controller,

YAV90MMU de basis van een betaalbaar test platform
YAV90MMU Controller

Digitale Voltmeter (DVM) en matrix (16 Kanalen) aangevuld met zaken als een trigger in en out, I/O voor het aansturen van bijvoorbeeld externe relays, LAN naar Can brug voor het eenvoudig verbinden met een externe controller via LAN en vervolgens met extra YAVModules via Canbus. De YAV90MMU kan volledig autonoom werken doordat hij zijn eigen processor en memory aan boord heeft. Hierbij wordt de zogenaamde test-sequence snel en eenvoudig geprogrammeerd in een Excell spreadsheet en vervolgens geüpload naar de YAV90MMU. Wilt u de YAV90MMU integreren in een meer geavanceerde programmeeromgeving dan levert 6TL de Labview en Teststand drivers of benodigde DLL’s gratis mee.

Maar om een compleet testsysteem te maken is het zeker van groot belang dat we beschikken over een betrouwbare manier om, de grotere hoeveelheden te testen printplaten of modules, keer op keer betrouwbaar te kunnen contacteren om zo te controleren of deze aan alles specificaties voldoen. Hiervoor heeft Romex al in haar programma de SmartFixture met zogenaamd YAVPack (meer over Smartfixtures) die kon worden omgevormd tot een Smartfixture. Het nadeel van dit systeem was dat er nog steeds bekabeling tussen de meetinstrumenten, YAVModules en de interface in de testfixture nodig is en kabels in een testsysteem wil je zo veel mogelijk vermijden. 6TL met haar 6TL08 (meer over de 6TL-08), had hiervoor al een perfecte oplossing. Maar voor veel, met name kleinere bedrijven was zelfs de 6TL-08 te kostbaar.

Speciaal hiervoor introduceert Romex nu de 6TL02-VPC4 een in de basis kostengunstige fixtureoplossing met wisselcassette en een YAV compatibele interface voor maximaal 4 YAVBoards of VPC 90 serie modules. Hiermee kunt u snel en eenvoudig een volwaardige functionele testoplossing bouwen waarmee u betrouwbaar en kostenefficiënt oplossingen kunt ontwikkelen om op een pennenbed al uw PCB’s, functioneel te kunnen testen.

Hieronder vindt u enkele afbeeldingen van deze oplossing, klik op de individuele afbeelding om deze te vergroten.

Voor meer informatie kunt u natuurlijk contact opnemen met Romex BV. Via onze contactpagina vindt u alle gegevens hiervoor. Nog eenvoudiger is om het reactie formulier hieronder in te vullen.


  (NL) In het geval u vragen heeft over dit artikel of meer informatie wenst vult u eenvoudig onderstaande formulier in en wij nemen zo snel als mogelijk contact met u op."
  (UK) In case you have any question related to this article or just would like to have more information, simply fill in the form below and we will contact you as soon as possible."


  Romex hi-res-logo-transp

  Print Friendly, PDF & Email
  Romex nieuwsbrieven
  Romex informeert.

  Schrijf je in als abonnee om regelmatig onze
  informative nieuwsberichten te kunnen ontvangen.

  Selecteer uw interesse.

  We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  Romex BV is toeleverancier voor de elektronica industrie.